EcoQuality Services SRL efectueaza servicii de taieri specializate ATEX /dezafectare rezervoare, conducte, bataluri si alti recipienti stocare combustibil, din punct de vedere al protectiei mediului, cu respectarea legilor in vigoare, conform O.U.G. 195/2006 Privind Protectia Mediului cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv legislatia secventiala ce decurge din aceasta. Lucrarile de taieri specializate ATEX sunt executate cu dispozitive speciale de lucru  in medii potential explozive.

Rezervoarele de combustibili au un potenţial de poluare ridicat prin retenţia la nivelul materialelor a unei cantităţi mari de benzenuri-hidrocarburi (în special). EcoQuality Services asigură curatarea, decontaminarea si taieri specializate ATEX a rezervoarelor, fără a afecta calitatea acestora şi fără a polua mediul inconjurator, deşeurile rezultate fiind preluate şi tratate/valorificate/eliminate corespunzător, conform normelor în vigoare.

Dupa  curatarea propriu zisa si decontaminare, sunt   efectuate lucrari de verificare a gazelor toxice si  explozive, rezervoarele sunt  degazate, aerisite,  iar in urma acestor lucrari este eliberat un CERTIFICAT GAS FREE, dupa care au loc lucrarile de Taieri specializate ATEX.

Operatiuni conexe serviciului de taieri specializate ATEX:

– colectare deseuri de slamuri, substante periculoase din rezervoare, transport si tratarea/eliminarea acestora;

-curatare/decontaminare rezervoare;

-calibrare rezervoare;

-expertiza tehnica, evaluare, masuratori non destructive rezervoare;